Deatcheringbureau’s voor de zorg


Wanneer je op zoekt bent naar een (nieuwe) baan in de gezondheidszorg is het handig om hulp te krijgen. In de eerste plaats moet je gaan nadenken over de vragen die een werkgever kan gaan stellen en je moet je verdiepen in de cultuur van de instelling waarbij je gaat solliciteren.

Je kunt je ook inschrijven bij een gespecialiseerd bureau zoals BVNG. Dat is een gespecialiseerd detacheringsbureau die rekening houdt met jouw persoonlijke behoeften en ambities. Om je verder op weg te helpen worden in deze blog een aantal vragen besproken die je kan verwachten bij een gesprek voor je nieuwe functie.

Vertel over jouw sterke en zwakke punten

Aarzel niet om jouw sterke punten toe te lichten. Hoewel bescheidenheid wordt gewaardeerd, is dit  een uitzondering tijdens sollicitatiegesprekken. Hoewel je niet opschepperig of arrogant wilt overkomen, moet je niet aarzelen om met vertrouwen je vaardigheden, prestaties, kwalificaties en successen op te sommen.

Het zou een goed idee zijn om te praten over alle verantwoordelijke functies die je hebt bekleed of over gebieden van geneeskunde of gezondheidszorg waar je een grondige kennis van hebt. Wees niet bang om te herhalen wat anderen over je hebben gezegd.

Kun je onder druk werken?

We weten allemaal dat de zorgomgeving stressvol en veeleisend kan zijn, dus het simpele antwoord op deze vraag is ‘ja’. Het is echter een goed idee om dit antwoord te onderbouwen met voorbeelden van uitdagende situaties waarin je je bevindt en die je hebt weten te overwinnen.

Het zou ook een goed idee zijn om te benadrukken dat je, voor zover mogelijk, probeert de ontwikkeling van stressvolle situaties te voorkomen door goed georganiseerd te zijn en effectieve tijdmanagementvaardigheden te hebben.

Als je de baan zou krijgen, welk salaris zou je dan verwachten?

Deze sollicitatievraag is een lastige. Als je salarisverwachtingen te hoog lijken, zou je de werkgevers kunnen afschrikken, maar tegelijkertijd wil je jezelf niet onderbieden door te weinig te vragen.

Een goede techniek hierbij is om de vraag terug te gooien naar de interviewer. Je zou kunnen zeggen: ‘Zou het mogelijk zijn om me de salarisschaal voor dit soort banen te vertellen?’ De interviewer zal je dit tot vaak laten weten. Als je vóór het sollicitatiegesprek de salarisschaal is verteld, zou je kunnen zeggen: ‘Waar denk je dat iemand met mijn kwalificaties en ervaring op die schaal zou staan?’

Als de interviewer deze informatie niet wil geven, zou je zelf een vrij brede salarisschaal kunnen voorstellen. Over het algemeen kun je beter wachten tot je de baan hebt gekregen voordat je een bepaald salaris vraagt. Als het bedrijf je graag in dienst wil nemen, zal dit je in een sterke positie plaatsen, wat betekent dat je het salaris misschien kunt verhogen.Gerenommeerde verpleegbureaus en wervingsbureaus in de gezondheidszorg, zoals BVNG, kunnen je adviseren over realistische salarisniveaus met betrekking tot markttrends. Kijk daarom op bvng.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *