Waarom een stagiair aannemen?


Twijfel je of je een stagiair moet aannemen, omdat je niet weet of het wel zo een goed idee is? Stagiairs hebben veel te bieden voor jouw bedrijf. Een stagiair zoeken kan soms best lastig zijn. Het is namelijk wel belangrijk dat je de juiste persoon voor je hebt. Ze kunnen op veel verschillende vlakken een toegevoegde waarde brengen aan jouw bedrijf. Er zijn verschillende soorten stagiairs, het is aan jou om te kijken welke het beste bij het bedrijf past. Dit hangt natuurlijk af van een aantal factoren.  

Wat heeft een stagiair te bieden? 

Wat levert een stagiair jouw bedrijf nou op? Het antwoord op deze vraag is dat stagiairs vaak met een frisse blik naar bepaalde zaken kijken. Naast het feit dat ze van zichzelf al veel leren, komen ze ook met nieuwe ideeën. Ze hebben vaak een jonge leeftijd, dit is voordelig, want zo bieden zij inzicht in de gedachtegang van de jongere doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan sociale media. Op deze manier zal het bedrijf verder worden ontwikkeld.  

Ze zijn niet moeilijk 

Een stagiair aannemen is niet vervelend, aangezien ze erg flexibel zijn. Dit zie je terug in de werkzaamheden die zij verrichten. Een stagiair neemt sneller extra klusjes aan, omdat ze daar zijn gekomen om te leren. Verder hebben ze ook geen vaste werkplek nodig. Dit is ook een voordeel, want zo leren ze het nieuwe werken en dat kan goed van pas komen. Een ander punt is dat er zelden vakantie wordt genomen. Met reizen zal er ook niet veel gedoe zijn, aangezien studenten vaak een reisproduct hebben, waardoor zij gratis kunnen reizen.  

Productief en leren snel 

Stagiairs zijn vaak heel erg gemotiveerd. Ze moeten van hun opleiding een stage gaan volgen wat past in het kader van hun studie. Ze hebben er dan zin in, omdat ze nieuwe dingen leren die ze later ook nodig gaan hebben in de praktijk. Ze zijn extra productief in een korte tijd. Ze leren ook heel erg snel beschikken over nieuwe vaardigheden. In tegenstelling tot werknemers, die zijn vaak al gewend aan een bepaalde werkstijl. Een stagiair kun je alle kanten opsturen.  

Leveren goed werk door talent 

Hoewel het wat tijd kost om een stagiaire in te werken, zal er wel uiteindelijk goed werk geleverd worden. Zodra je hem of haar goed hebt begeleid, heb je zo een extra paar handen die jou kunnen helpen. Ze beschikken namelijk over veel talent dat op de proef gesteld wordt. Het komt in de praktijk vaak voor dat een medewerker eerst is begonnen als stagiair en vervolgens als werknemer werd aangenomen. Stagiair gezocht? Neem er een aan om je bedrijf te verbeteren.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *